bg-1400
BilRetur - Bilproducenternas nätverk

BilRetur är ett nationellt nätverk av bildemonterare, som tillsammans utgör bilproducenternas mottagningssystem. Länkar finns i höger spalt till bilproducenterna samt BIL Sweden, som är branschorganisationen för de svenska tillverkarna och importörerna av bilar, bussar och lastbilar.

Hit kan du tryggt vända dig när det är dags att skrota din bil.
Målsättningen är att det via BilRetur ska vara enkelt att hitta till din närmaste bildemonterare, när det är dags att skrota bilen.


Miljöklok Bilåtervinning
Väljer du att lämna din bil till någon av de bildemonterare som är anslutna till BilRetur väljer du också en miljöklok lösning för återvinning av din bil. Då vet du att din bil tas om hand av kompetent personal, och att återvinningen sker enligt lagkrav, producenternas anvisningar samt med hänsyn till miljön. Du kan vara säker på att din bil avregistreras och tas om hand på ett ansvarsfullt sätt. Bildemonterare i BilRetur är inte bara auktoriserade av länsstyrelsen, alla bildemonterare i nätverket är miljö - och kvalitetscertifierade. .


Mottagning av bilar
Det kostar inget att lämna en komplett* bil för skrotning till en BilRetur ansluten bildemonterare. Förutsättning är dock att bilen är att bilen inte innehåller sådant som inte tillhör bilen.

* Bilar som saknar t.ex motor, växellåda eller katalysator kan mottagningsstället begära ersättning för.


Vi hämtar bilen om du vill
En hel del av våra anslutna bildemonterare erbjuder hämtning av bilen. För praktisk information om hämtning och för att beställa hämtning kan ni ringa er närmaste bildemonterare, ni hittar en lista över alla genom att (klicka här). Ett annat sätt är att gå in på extratjänsten Skrotabilen.se.


Så tveka inte -
Kontakta din närmsta BilRetur anslutna bildemonterare.


För dig som vill veta mer om bilskrotning och återvinning
Återvinning, resurshushållning och producentansvar är byggstenar i samhällets strategier för hållbar utveckling. Det gäller både för Sverige och EU.

Bilar har tillvaratagits med återvinning i hundratalet år, det vill säga så länge de funnits.

I Sverige har vi haft lagstiftning om bilskrotning sedan 1975, och 1998 infördes begränsat producentansvar. Inom EU finns ett ramdirektiv för återvinning av uttjänta bilar (2000/53/EG), som inarbetats i lagstiftningen i EUs medlemsländer.

Den 1 juni 2007 infördes i Sverige en ny förordning om (ett utvidgat) producentansvar för bilar (SFS 2007:185) och en ny bilskrotningsförordning (SFS 2007:186).

Producentansvaret innebär också att de bilar som producenten satt på marknaden i Sverige skall om de är i komplett skick tas emot kostnadsfritt inom ett mottagningssystem som ska uppfylla vissa krav, bland annat vara tillgängligt för bilägarna.
Länkar:
Logo

BilRetur    |    Adress: Karlavägen 14 A    |    Postnummer: 114 31 Stockholm    |    Telefon: 08-216370    |    E-postadress: info@bilretur.se
Bilproducenter i samarbete med BilRetur:

Alfa RomeoAlpina
Aston MartinAudiBMW
ChevroletChryslerCitroen DaihatsuDodgeFIAT
Ford  • HondaHyundai
IvecoJaguarJeepKia
Land RoverLexusMazda
MaybachMercedes Benz
Mini  • MitsubishiNissan
OpelPeugeotRenault
SAABSsangYong Skoda
SmartSeat SubaruSuzuki
ToyotaVolvoVolkswagen
skrotabilen