check out our diamond art selection for the very best in unique or custom, handmade pieces from our wall hangings shops.

Lämna den uttjänta bilen hos en autoriserad bildemonterare

1.Så här gör du för att lämna din uttjänta bil till återvinning/skrotning

Du kan antingen göra en anmälan via denna webbplats till en auktoriserad bildemonterare eller använda en mottagningsplats som är kopplad till det län din bil står.

Du kan även ringa direkt till en auktoriserad bildemonterare, se vilka auktoriserade bildemonterare som finns i ditt län genom att klicka på listen ovan där det står “Hitta auktoriserade Bildemonterare”

Det viktiga är att du ser till att din uttjänta bil återvinns/skrotas bort med hjälp av auktoriserade bildemonterare.

Då kan du vara säker på att din uttjänta bil skrotas/återvinns på rätt. Samt att den blir en del av kretsloppet på ett korrekt och miljöriktigt sätt.

Om du använder denna webbplats och har fyllt i alla uppgifter nedan, har du möjlighet att skriva ut beställningen innan du skickar den till utvald auktoriserad bildemonterare. Du får även en kopia till den mejladress du angivit.

Om du har kvarvarande funderingar ta kontakt med den auktoriserade bildemonterare du valt direkt för att få en smidig hantering.

När du lämnar bilen ska du ha med dig:
• Påskrivet registreringsbevis del 2 (den gula delen och det senast utfärdade).
• Legitimation.
• Fullmakt om du inte är ägare till bilen.

OBS!
Kompletta uttjänta bilar får du lämna utan kostnad.
Är däremot den uttjänta bilen inte komplett utan det saknas delar som motor, växellådor, katalysatorer kan bilåtervinnaren ta ut en avgift. Detta gäller även om man har fyllt bilen med annat avfall.


Har du tappat ditt registreringsbevis

Har du tappat ditt registreringsbevis?

Har du tappat bort registreringsbeviset går det att beställa ett nytt hos Transportstyrelsen på deras webbplats eller via servicetelefon: 0771-25 25 25.

Beställ registreringsbevis på Transportstyrelsens webbplats


Vill du hellre få bilen hämtad av en auktoriserad bildemonterare?

Så här gör du om du vill få din uttjänta bil hämtad av en auktoriserad bildemonterare.

OBS! Denna tjänst är inte kostnadsfri. För att få korrekt pris tar du kontakt med den bildemonteraren du väljer som ska hämta din uttjänta bil.

Du kan även se vilka auktoriserade bildemonterare som finns i ditt län genom att klicka på
”Hitta auktoriserade Bildemonterare” Ring till den bildemonterare du önskar använda för att återvinna/skrota bort din uttjänta bil.

Det är viktigt att du som bilägare och bildemonterare är överens om kostnaden innan bilen hämtas. Vissa bilar kan stå väldigt illa till, det kan ibland krävas traktor eller kranbil medan det vid andra tillfällen är ett enkelt jobb med att hämta den uttjänta bilen.

Det viktiga är att du ser till att din uttjänta bil återvinnas/skrotas bort med hjälp av auktoriserade bildemonterare. Då kan du vara säker på att din bil skrotas/återvinns på ett rätt sätt. Din uttjänta bil ingår då i kretsloppet för återvinning på ett korrekt och miljöriktigt sätt.

När ni är överens fyll i formuläret för att få din uttjänta bil hämtad

När du fyllt i alla uppgifter och kommer till sista sidan har du möjlighet att skriva ut beställningen innan du skickar den till utvald auktoriserad bildemonterare. En kopia kommer även till den mejladress du angivit.

Om du har kvarvarande funderingar ta kontakt med den auktoriserade bildemonterare du valt direkt för att få en smidig hantering.


Fyll i nedan formulär om du vill lämna din uttjänta bil för återvinning/skrotning

Fält markerade med en * är obligatoriska

Hur gör jag för att bli av med min uttjänta bil.

Läs mer

Att tänka på när du skrotar bilen.

Läs mer